Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Δηλώσεις Ευαγγελάτου για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο

Για την απόφαση του ΠΣΑΠ να προχωρήσει σε απεργία –εάν συμφωνήσουν όλες οι ομάδες της Super League- τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» ο ποδοσφαιριστής του Βύζαντα Μεγάρων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΠ, Κίμωνας Ευαγγελάτος.

«Η αφορμή για να πάρουμε αυτά τα μέτρα ήταν τα γεγονότα βίας στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, γιατί εφόσον φαίνονται σε ένα τέτοιο παιχνίδι, φανταστείτε τί συμβαίνει εκεί που δεν υπάρχουν κάμερες. Το ποτήρι ξεχείλισε. Ο Στέλιος (σ.σ.: Γιαννακόπουλος) είχε πει εξ αρχής ότι θα είναι αμίλητος σε θέματα βίας. Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί παρατηρητές σε τέτοια γεγονόταν που συμβαίνουν σε Β’ και Γ’ Εθνική. Τα φαινόμενα βίας στην Ελλάδα είναι σε έξαρση, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά γενικότερα στην κοινωνία μας», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, για να προσθέσει:


«Θεωρώ αστεία τα όσα έγιναν στο ντέρμπι σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία. Υπάρχουν περιστατικά που δεν μπορούν οι παίκτες να τα καταγγείλουν γιατί φοβούνται για την ζωή τους και την οικογένειά τους. Δεν είναι καθημερινά, αλλά γίνονται και δεν παίρνουν και δημοσιότητα.

Επεισόδια υπάρχουν σε όλο τον κοσμο. Καλό είναι όμως να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα και να μην υπάρχουν. Επειδή στη Β’ και Γ’ Εθνική υπάρχουν τερασία βιοποριστικά ζητήματα η δική μου συγκατάθεση στο χθεσινό ΔΣ του ΠΣΑΠ ήταν αυτή. Είναι το επόμενο σοβαρό θέμα για το οποίο θα πρέπει να απεργήσουμε οι ποδοσφαιριστές. Τα ελάχιστα έσοδα των ομάδων δημιουργούν προβλήματα και δεν μπορούν να καλυφθούν βασικές ανάγκες των ποδοσφαιριστών», είπε ο Κίμωνας Ευαγγελάτος.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην απεργία, με την 26η αγωνιστική να παραμένει στον «αέρα», αλλά και στις… κασέτες!
«Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες ομάδες από την Β’ και Γ’ Εθνική συμφώνησαν, όπως έγινε και με δέκα ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Έξι ωστόσο δεν έχουν συμφωνήσει στην απεργία και περιμένουμε σήμερα την σύμφωνη γνώμη τους, όπως και αυτή των διοργανωτών», τόνισε χαρακτηριστικά για να κλείσει: «Το πρώτο πράγμα που αισθάνομαι όταν… ακούω για αυτές τις κασέτες είναι ότι αντί σαν ποδοσφαιριστής να είμαι ο πρωταγωνιστής γίνομαι ο κομπάρσος. Με όλα αυτά οι κασέτες, οι πρόεδροι, οι παράγοντες πρωταγωνιστούν και όχι ο ποδοσφαιριστής. Είναι ένα σκηνικό που παίζεται στην πλάτη του ποδοσφαιριστή».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε χωρίς να βρίζετε και να προκαλείτε!