Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κύπελλο Ελλάδος: Βύζας Μεγάρων - Παναχαϊκή 0-2

Α Φάση Κυπέλλου Ελλάδος  Βύζας Μεγάρων - Παναχαϊκή

Παίζοντας έξυπνα και έχοντας την ουσία, η Παναχαϊκή με δυο «χτυπήματα» μέσα σε πέντε λεπτά, έβγαλε νοκ – άουτ τον Βύζαντα. Ντίνας (32΄) και Κυβελίδης (37΄) «καθάρισαν» για τους «κοκκινόμαυρους που στις 15 Σεπτεμβρίου θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Λεβαδειακού για την 2η φάση του θεσμού. Ενθαρρυντικά μηνύματα έστειλαν οι «κοκκινόμαυροι» ενόψει και της πρώτης σέντρας στο πρωτάθλημα.

Με την προσοχή να εστιάζεται στην διαφύλαξη των μετόπισθεν και τις δυο ομάδες να μην αναλαμβάνουν συχνά επιθετικές πρωτοβουλίες ξεκίνησε η αναμέτρηση. Μετά από ένα διάστημα άκαρπης υπεροχής των γηπεδούχων στο χώρο του κέντρου που δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες, οι «κοκκινόμαυροι» που παρατάχθηκαν με δυο καθαρόαιμους επιθετικούς, βρήκαν διαδρόμους (κυρίως στην κόντρα) και εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Ντίνα και τις οργανωτικές ικανότητες του Χρυσάφη κατάφεραν να δημιουργήσουν τα πρώτα ρήγματα, απέναντί τους όμως βρήκαν τον Σταυριανό που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών».

Στο 32΄ όμως οι ισορροπίες άλλαξαν. Με τους Κυβελίδη και Καραγιάννη εγκλωβισμένους στον αμυντικό κλοιό των γηπεδούχων, οι δυο συνήθεις ύποπτοι για την Παναχαϊκή στο παιχνίδι, ανέλαβαν εκ νέου δράση. Χρυσάφης και Ντίνας συνεργάστηκαν ιδανικά με τον δεύτερο να «εκτελεί» τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, βάζοντας τους «κοκκινόμαυρους» στη θέση του οδηγού. Πριν καλά – καλά συνέλθουν από το πρώτο «χτύπημα», πέντε λεπτά μετά, οι παίκτες του Μουράτ Σεροπιάν δέχθηκαν και το δεύτερο. Ο Καραγιάννης σέντραρε, ο Κυβελίδης παρενεβλήθη στην πορεία της μπάλας και οι «κοκκινόμαυροι» έκαναν το 2-0 αποκτώντας σαφέστατο προβάδισμα για την νίκη και κατ’ επέκταση την πρόκριση.

Έχοντας ως παρακαταθήκη το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, η Παναχαϊκή στην επανάληψη οπισθοχώρησε σε μια προσπάθειά της να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ. Με έξυπνη διαχείριση, οι παίκτες του Γιώργου Μαραντά που γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1, ξεπέρασαν με σχετική ευκολία το διάστημα της πίεσης του Βύζαντα που αδυνατούσε να βρει απαντήσεις στις εξισώσεις που έβαζαν οι «κοκκινόμαυροι». Το τελευταίο σφύριγμα έστειλε την Παναχαϊκή στην 2η φάση του Κυπέλλου και τον Βύζαντα εκτός διοργάνωσης.

Σε…Replay

3΄ Αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, κεφαλιά του Καραγιάννη, μπλοκάρει ο Σταυριανός…
23΄ Στην αντεπίθεση ο Καραγιάννης τροφοδοτεί τον Ντίνα που με σουτ από διαγώνια θέση δεν μπορεί να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων…
24΄ Σουτ του Χρυσάφη, διώχνει με υπερένταση ο Σταυριανός…
32΄ Ο Χρυσάφης βρίσκει τον Ντίνα που με πλασέ κάνει το 1-0…
37΄ Σέντρα του Καραγιάννη, αδράνεια της άμυνας, στην πορεία της μπάλας παρεμβάλλεται ο Κυβελίδης και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα (2-0)…
58΄ Ο Ατματζίδης προσπαθεί να κάνει το σουτ, τελευταία στιγμή θα διώξει ο Αποστολίδης σε κόρνερ…

Βύζας Μεγάρων (Σεροπιάν): Σταυριανός, Καραμπλάκας (59΄ Παγώνης), Ντούνης, Ιωάννου, Μπελεγρίνης, Γκούμας, Όκουε, Μουστάκης, Ρούσσος (66΄ Κυριακίδης), Μωυσίδης (46΄ Δήμου), Ατματζίδης

Παναχαϊκή (Μαραντάς): Χάχαλης, Κορδονούρης, Αποστολίδης, Πάνος, Κοιλιάρας, Ουρτάδο (57΄ Ζαχαράτος), Γεννιτσαρίδης, Ντίνας, Χρυσάφης Κυβελίδης, Καραγιάννης (74΄ Δαμιανίδης)

Διαιτητής: Δ. Κατσιμίγκος (Αθήνας)
Κίτρινες: Χρυσάφης, Γεννιτσαρίδης

* Με καθυστέρηση ενός τετάρτου θα γίνει η σέντρα στην αναμέτρηση με τον σύνδεσμο αμειβομένων ποδοσφαιριστών να εκφράζει με αυτό τον τρόπο την διαμαρτυρία του για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα βίας στα ελληνικά γήπεδα.

* Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Μπαχράμη, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε άδικα το Καλοκαίρι.

πηγή: sportfmpatras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε χωρίς να βρίζετε και να προκαλείτε!