Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (0-2)

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 0-2 τελικό (Στ. Νέας Σμύρνης - 19:00)

(50' , 90+2' Ένοκ σουτ)


Βύζας Μεγάρων (Δημήτρης Αρναούτης): Ούλμαν, Ιωάννου, Αρκουμάνης, Ράσιτς, Ντούνης, Ατματζίδης, Μαζιώτης, Αντωνόπουλος, Λισγάρας, Όκουε, Στρατάκης.

Τρίκαλα (Σάββας Παντελίδης): Τόλιος, Τροϊρης, Κοιλιάρας, Γεωργίου, Γιώτας, Θεοδοσιάδης, Τελκίνσκι, Σαββίδης, Μίγκας, Μανουσάκης, Ένοκ.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Δάλλας, Τάτσης (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Μανιάτης (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Μιντιούρης (Σερρών)

Σχόλιο α' ημιχρόνου: Με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να κάνουν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στις εξέδρες του γηπέδου, το πρώτο μέρος δεν ήταν αντάξιο του... φίλαθλου αγώνα που διεξαγόταν στις κερκίδες. Η νευρικότητα και το άγχος κατέβαλε και τους 22 ποδοσφαιριστές και οι πραγματικά καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες απουσίαζαν. Έτσι, μετά από ένα δεκάλεπτο αναγνωριστικού ποδοσφαίρου οι Μεγαρείς απώλεσαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 12', όταν από σέντρα του Ντούνη ο Ατματζίδης πήρε την κεφαλιά στη μεγάλη περιοχή των Τρικάλων αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ. Μια ακόμα ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους είχαμε στο 16' καθώς έπειτα από σέντρα του Αντωνόπουλου, ο Κοιλιάρας έδιωξε ριψοκίνδυνα σε κόρνερ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τόλιου. Η πίεση στα καρέ του ΑΟΤ συνεχίστηκε και στο 18' ο Τόλιος απέκρουσε με υπερένταση τη σέντρα-σουτ του Αντωνόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ένοκ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή για τους «κυανέρυθρους» αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε ελάχιστα άουτ. Δυο ακόμα αξιόλογες φάσεις για τον Βύζαντα με τον Στρατάκη να κάνει το απευθείας σουτ (20') και τον Λισγάρα να παίρνει την κεφαλιά (26')αλλά και στις δυο περιπτώσεις η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Τρικαλινών. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους έγινε στο 27' αλλά το σουτ που έκανε ο Μίγκας δεν βρήκε στόχο. Ο ρυθμός έπεσε μετά το 30' και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Σχόλιο β' ημιχρόνου Στο δεύτερο μέρος, στο 50ο λεπτό, ο πρώτος σκόρερ των Τρικάλων, ο Ενοκ Πέρες, πήρε την μπάλα μετά από σέντρα του Μίνγκα και από κοντινή απόσταση άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλούς. Ο Βύζας αντέδρασε γρήγορα και ο ρυθμός του αγώνα αυξήθηκε, ωστόσο οι Μεγαρείς δεν ήταν αποτελεσματικοί στην πίεση που άσκησαν.
Τα Τρίκαλα τη φετινή σεζόν δέχθηκαν μόλις 11 γκολ και οι βιαστικές επιθετικές προσπάθειες (στην πλειοψηφία τους) των παικτών του Δημήτρη Αρναούτη (έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Βύζαντα) δεν στάθηκαν ικανές για να προκαλέσουν ανησυχίες στους Τρικαλινούς. Οι αλλαγές των δύο προπονητών έγιναν με γνώμονα τις απαιτήσεις τους για το υπόλοιπο του ματς (επιθετικός προσανατολισμός από τον Βύζαντα, αμυντικός από τα Τρίκαλα).
Στα τελευταία λεπτά η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο. Ο Καφαντάρης που είχε περάσει ως αλλαγή έχασε σπουδαία ευκαιρία για τον Βύζαντα στο 88' και λίγο αργότερα ο Λισγάρας είχε την ίδια τύχη. Οι παίκτες του Βύζαντα διαμαρτύρονταν για χέρι του Γεωργίου στο σουτ του αμυντικού των Μεγαρέων και οι τυπικά φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την στιγμή και στην αντεπίθεση έκαναν το 2-0 με τον Ενοκ και πάλι, "σφραγίζοντας" θριαμβευτικά την άνοδό τους στη Β' Εθνική.

Το φιλμ του αγώνα

17ο λεπτό: Σέντρα από τον Ντούνη, ο Ατματζίδης πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Τόλιος διώχνει σε κόρνερ
23ο λεπτό
: Σέντρα-σουτ του Αντωνόπουλου, διώχνει σε κόρνερ ο Τόλιος για ασφάλεια
24ο λεπτό: Κούρσα 20 μέτρων του Ενοκ, κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών
31o λεπτό: Κόρνερ του Στρατάκη, ο Λισγάρας πιάνει την κεφαλιά, άουτ
50ό λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Ενοκ έμεινε ξεχασμένος στην πλάτη της άμυνας του Βύζαντα και με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Μίνγκα ανοίγει το σκορ
65ο λεπτό: Κόρνερ από δεξιά για τον Βύζαντα, ο Λισγάρας πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ
88ο λεπτό: Σουτ του Καφαντάρη μέσα από την περιοχή, η μπάλα περνά δίπλα από το δοκάρι
92ο λεπτό: Ο Λισγάρας βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν καταφέρνει να νικήσει τον Τόλιο, στην επαναφορά η μπάλα χτυπά στον Γεωργίου και οι του Βύζαντα ισχυρίζονται ότι υπάρχει παράβαση για χέρι
94ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Αντεπίθεση των Τρικάλων, ο Μίνγκας βγάζει στον Ενοκ και αυτός κάνει το 2-0


* Στις 18:10 η είσοδος παικτών του ΑΟΤ, αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους των Μεγαρέων και στις 18:15 η είσοδος παικτών του Βύζαντα, αποθέωση από Μεγαρείς. Ο μεγάλος όγκος των φιλάθλων του Βύζαντα βρίσκονται από νωρίς στο γήπεδο, ενώ οι φίλαθλοι του ΑΟΤ είναι διασκορπισμένοι στη Νέα Σμύρνη και μετά τις 18:00 άρχισαν να μπαίνουν στις εξεδρες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ισχυρή αστυνομική δύναμη τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.
** Με τους φιλάθλους του Βύζαντα θα παρακολουθήσει ο πρώην τεχνικός του ΑΟΤ, Απόστολος Χαραλαμπίδης τον αγώνα, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος είναι στο "members club" του Πανιωνίου. Ο πρόεδρος της ΕΕΠ Σπύρος Καλογιάννης προσκλήθηκε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου και εισήλθε κι αυτός στις 18:00 στον ίδιο χώρο.
*** Με χαλαρό τρέξιμο και άλματα ξεκίνησε η προθέρμανση του ΑΟΤ, σουτ και ασκήσεις με μπάλα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Βύζαντα.
**** Να σημειωθεί ότι από τα ηχεία ακούστηκε αρχικά η συνθέση του Βύζαντα και στη συνέχεια αυτή των Τρικάλων, προκαλώντας τους έντονους πανηγυρισμούς από τους φιλάθλους των δυο ομάδων.
***** Οι φίλαθλοι του Βύζαντα έχουν τοποθετηθεί στη θύρα 4 του γηπέδου, ενώ αυτοί του ΑΟΤ προσέρχονται ακόμα στις Θύρες 2 και 3.
****** Στις 18:40 αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες των Τρικάλων για τα αποδυτήρια και στις 18:45 αυτοί του Βύζαντα.
******** Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 2000 φίλαθλοι του Βύζαντα είναι στις εξέδρες του Σταδίου της Νέας Σμύρνης και περίπου 2500 φίλοι του ΑΟΤ, οι οποίοι συνεχίζουν να μπαίνουν στις θύρες.

(Πηγές:mikriliga.com και contra.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε χωρίς να βρίζετε και να προκαλείτε!