Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Οι 21 ΠΑΕ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις ενημερότητες

Ενώπιον της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ θα βρεθούν την προσεχή Τετάρτη οι ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές ενημερότητες.

Οι ομάδες είναι οι εξής: Εθνικός Φιλιππιάδας, ΠΑΟ Ρουφ, Καλλονή, Ηλιούπολη, Πιερικός, Δόξα Δράμας, Φωκικός, Πόντιοι Κατερίνης, Αναγέννηση Επανωμής, Βέροια, Παναχαϊκή, ενώ εκκρεμούν και οι αποφάσεις για Αναγέννηση Καρδίτσας, Αίαντα Σαλαμίνας, Πανηλειακό, Ασπρόπυργο και Παναιγιάλειο. Οι παραπάνω έρχονται να προστεθούν στους Ιωνικό, Εθνικό, Χερσόνησο, Κόρινθο και Ηρακλή, για τους οποίους έχουν ήδη ανακληθεί τα δελτία.

Με εξαίρεση τον Ηρακλή, τον Ιωνικό και τον Εθνικό που ήδη γνωρίζουμε πως είχαν κάνει χρήση πλαστής ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας, οι υπόλοιποι εμπλέκονται στην υπόθεση για διάφορους λόγους. Συγκεκριμένα, στους παραπάνω υπάρχουν περιπτώσεις πλαστογραφίας, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είτε δεν κατέθεσαν καθόλου ενημερότητα, είτε πραγματοποίησαν μεταγραφές πριν από την έναρξη ή μετά τη λήξη της ασφαλιστικής ή φορολογικής τους ενημερότητας.

Την προσεχή Τετάρτη, η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών θα ανακαλέσει –πιθανότατα- τα δελτία των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν από τις παραπάνω ομάδες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Στη συνέχεια θα παραπεμφθούν όλες στην πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής. Τουλάχιστον οι ομάδες που εμπλέκονται σε πλαστογραφία, αντιμετωπίζουν ποινή υποβιβασμού, λόγω του δεδικασμένου που υπάρχει με τον Ηρακλή.

Αυτό που κυρίως αξίζει να επισημανθεί, είναι ότι δύο ομάδες που υποτίθεται θα αγωνίζονταν στα πλέι οφ ανόδου της Β' Εθνικής, η Βέροια και η Δόξα Δράμας, εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με διαρροές από την ομοσπονδία, για τη Βέροια υπάρχει περίπτωση πλαστογραφίας, όχι όμως και για τη Δόξα, που είτε κατέθεσε εκπρόθεσμα ενημερότητα, είτε έκανε μεταγραφές με ληγμένη.

πηγή

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!
    Γνωρίζει κανείς εάν τιμωρηθεί η Παναχαϊκή, ανεβαίνουμε απ' ευθείας εμείς;
    Ευχριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λογική λέει ότι αν η Παναχαϊκή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Football League, τότε ο Βύζας θα είναι η ομάδα που θα την αντικαταστήσει :-)
    Ποιος θα το περίμενε ότι η νίκη επί του Ηρακλή Ψαχνών θα ήταν τόσο σημαντική τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε χωρίς να βρίζετε και να προκαλείτε!