Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Κόρινθος - Βύζας 1-0

Μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα στοίχισε στον Βύζαντα, που ηττήθηκε (1-0) από την γηπεδούχο Κόρινθο. Στην κυριολεξία, από την αρχή φάνηκε πως το παιχνίδι, δύσκολα θα ξέφευγε από την ισοπαλία, αφού και οι δύο ομάδες έδειχναν να προσέχουν ιδιαίτερα την άμυνα και να αρκούνται στις αντεπιθέσεις μήπως πετύχουν κάτι καλό. Αυτό ήρθε για τους γηπεδούχους στο 43ο λεπτό, όταν ο Ζαβάτσκι εκμεταλλεύθηκε αδράνεια της αμυντικής γραμμής των κιτρινόμαυρων και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορού ν’ αντιδράσει Κόη. Ουσιαστικά η πίεση του Βύζαντα ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Δημητρίου να ρίχνει στον αγώνα τους Τάτση και Μπασιούκα πιέζοντας την ομάδα του Ισθμού, η οποία έπαιζε από το 55ο μες δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Καρύδη.
Το ματς χάθηκε οριστικά για τον Βύζαντα, όταν στο 80ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γ. Θωμάς. Ένας ποδοσφαιριστής που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν πολύ καλός και ίσως ο μοναδικός που με τις επελάσεις του διενεργούσε ρήγματα στην δεξιά πλευρά της αντίπαλης άμυνας.

Προκλητικός ο διαιτητής…
Αρνητικός πρωταγωνιστής για τον Βύζαντα ο διαιτητής Κατσικογιάννης. Ο εν λόγω ρέφερι εφηύρε πολλές φορές φάουλ σε βάρος του Βύζαντα ενώ φάσεις με φάουλ σε θέση για γκολ τις έδινε ανάποδα. Η στάση του διαιτητή εκνεύρισε αφάνταστα τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον πάγκο του Βύζαντα που δίκαια σε περιπτώσεις που οι αντίπαλοι προκαλούσαν, ο πάγκος μπήκε μπροστά για να προστατεύσει την ομάδα μας.

Συγκινητική η συμπαράσταση των φιλάθλων
Σαν να έπαιζαν στα Μέγαρα, ένοιωθαν οι ποδοσφαιριστές του Βύζαντα. Γύρω στους 400 ήταν οι Μεγαρίτες που βρέθηκαν στην εξέδρα των φιλοξενούμενων της Κορίνθου. Οι φίλαθλοι των κιτρινόμαυρων αντέδρασαν όταν προκλήθηκαν από τους Κορίνθιους φιλάθλους, οι οποίοι με την στάση τους φαίνεται ν’ ανοίγουν προηγούμενα για τον δεύτερο γύρο. Απαράδεκτη ήταν η στάση της αστυνομίας καθώς και η ενέργεια του διοικητή Κορίνθου να σπρώξει στο κενό τον φίλαθλο Κ. Μόρφα με αποτέλεσμα αυτός να οδηγηθεί σε άσχημη κατάσταση με την γλώσσα του να έχει γυρίσει και να του σώζει τη ζωή στην κυριολεξία ο γιατρός του αγώνα. Συνέχεια και στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου όπου ο φίλαθλος της ομάδας Κ. Μόρφας από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενος, όταν θέλησε να υποβάλλει μήνυση στον διοικητή για την ενέργεια του κατά του κ. Μόρφα που παραλίγο να είχε δυσάρεστα επακόλουθα για τη ζωή του. Τέλος με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, των διοικούντων του Βύζαντα και του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ κ. Ηλ. Νικολακάκου, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το συμβάν έληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε χωρίς να βρίζετε και να προκαλείτε!