Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

22η Αγωνιστική: Πλατανιάς Χανίων - Βύζας Μεγάρων 1-1

Σημαντικό βαθμό απέσπασε ο Βύζας απέναντι στον πρωτοπόρο της Football League 2 με 1-1 σε ένα καλό παιχνίδι με πολλές φάσεις και δοκάρι για την ομάδα μας με τον Γκούμα στο 22ο λεπτό. Λίγο πριν ο Πλατανιάς είχε ανοίξει το σκορ του αγώνα με τον Μιρτσέτα στο 20ο λεπτό. Για τον Βύζα ισοφάρισε ο Στρατάκης με πέναλτι στο 79ο λεπτό και τον Σταυριανό με καθοριστικές επεμβάσεις κράτησε το 1-1 μέχρι το τέλος του αγώνα.

Περισσότερα από το flashnews.gr:
Μπορεί για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Πλατανιάς να ανέβηκε στη κορυφή της FL2, ωστόσο δεν κατάφερε να χαρεί όσο θα ήθελε το γεγονός. Ο Βύζας χάλασε το ερυθρόλευκη γιορτή υποχρεώνοντας τον Πλατανιά σε ισοπαλία 1-1στο Μάλεμε, που έβαλε «στοπ» στο εντός έδρας νικηφόρο σερί του που κράταγε από τις 21 Νοεμβρίου. Ακόμα και έτσι όμως η Χανιώτικη ομάδα ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενη την ήττα της Κορίνθου στα Ψαχνά.

Ο Πλατανιάς προηγήθηκε με τον Μιρτσέτα στο 22’, αλλά στο 79’ μετά από ολέθριο λάθος του Γεωργόπουλο που υποχρέωσε τον Λιούρδη να παραχωρήσει πέναλτι στον Ανδρέα Γεωργακόπουλο, ο Στρατάκης παραβίασε μετά από 684 λεπτά την εστία του Πλατανιά στο Μάλεμε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Οι γηπεδούχοι –οι οποίοι είχαν τη στήριξη 400 οπαδών τους, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες- ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και έχοντας τον αέρα με το μέρος τους πίεσαν από την αρχή. Μετά από τις πρώτες προειδοποιητικές βολές από Πιτσόκο και Κατσικοκέρη, στο 22’ ο Μιρτσέτα με το τρίτο φετινό του γκολ άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Βύζαντα βγήκαν αμέσως μπροστά για να ισοφαρίσουν και λίγο έλλειψε να τα καταφέρουν στο 24’ αλλά ο Λιούρδης σώθηκε από το αριστερό του δοκάρι όταν ο Γκούμας πλάσαρε και η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο χωρίς ευκαιρίες.
Τελικά στο 78’ ο Βύζας κέρδισε πέναλτι. Ο Γεωργόπουλος δεν έδιωξε την μπάλα, ο νεοεισελθόν Ανδρέας Γεωργακόπουλος μπήκε στη φάση και ανατράπηκε από τον Λιούρδη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Στρατάκης ο οποίος δεν έκανε λάθος και ισοφάρισε (1-1).

Στο 83’ ο Μπαξεβάνης έχασε την ευκαιρία να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στον Πλατανιά, όταν προ κενής εστίας σούταρε παράλληλα με το τέρμα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σταυριανός έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Μιρτσέτα. Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους, με τον Παληγεώργο να μην μπορεί να σκοράρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε μία ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ενώ παίκτες του Βύζαντα έσπασαν κάποια τζάμια στα αποδυτήρια.

Πλατανιάς: Λιούρδης, Αθανασιάδης, Κατρανίτσας (78’ Μαζιώτης), Τζανής, Παληγεώργος, Πότσι (80’ Μπαξεβάνης), Μουνάφο, Μιρτσέτα, Κατσικοκέρης, Πιτσόκος, Μαρτσάκης (61’ Γεωργόπουλος).

Βύζας Μεγάρων: Σταυριανός, Ανδρίκος, Γκούμας, Σκαφτούρος, Ευαγγελάτος (68’ Γεωργακόπουλος Α.), Ρωμαΐδης, Νταντάμης (85’ Μανωλιάδης), Μωυσίδης, Αρκουμάνης, Γεωργακόπουλος Θ., Στρατάκης (93’ Μπαγδάτογλου).

---------------------

Δηλώσεις μετά τον αγώνα
Ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών του, αλλά όχι και από το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε ο τεχνικός του Πλατανιά Τίμος Καβακάς μετά το 1-1 με τον Βύζαντα στο Μάλεμε.

Ο Καβακάς, εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τη παρουσία των ποδοσφαιριστών του, τονίζοντας ωστόσο ότι «… στο ποδόσφαιρο δεν συμβαίνει πάντα να κερδίζει ο καλύτερος. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι και το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί»

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Μουράτ Σεροπιάν δήλωσε ευχαριστημένος από το ισόπαλο αποτέλεσμα ευελπιστώντας ότι αν οι συγκυρίες ευνοήσουν τότε μπορεί ο Βύζαντας να βρεθεί στην πρώτη τριάδα. Χαρακτήρισε την ομάδα του σαν την ισχυρότερη της κατηγορίας στα εκτός έδρας παιχνίδια ενώ «έριξε τα βέλη του» για την φιλοξενία του Πλατανιά λέγοντας ότι με την νοοτροπία που έχουν οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να ονειρεύονται άνοδο στην Football League. Η αιτία για τις δηλώσεις αυτές στάθηκε ένα επεισόδιο μετά το τέλος του αγώνα όπου ο Μαζιώτης (πρώην παίκτης του Βύζαντα έως και πριν από δυο μήνες) σύμφωνα με τον κ.Σεροπιάν, χτύπησε τον Αντρέα Γεωργακόπουλο κάτι που δημιούργησε ένταση και μεταξύ κάποιων φιλάθλων.

Απαντώντας πάντως στις δηλώσεις του Σεροπιάν, ο προπονητής του Πλατανιά υπενθύμισε ότι η κορυφαία ομάδα σε συγκομιδή βαθμών από την 6η αγωνιστική, τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας είναι ο Πλατανιάς και γι’ αυτό βρίσκεται στην κορυφή ενώ αναρωτήθηκε γιατί μια υγιής ομάδα σαν τον Πλατανιά δεν πρέπει να έχει στόχο και όνειρα για την άνοδο, όταν -παρά τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να κάνει οργανωτικά- έχει αποδείξει ότι και στη μεγαλύτερη κατηγορία θα έχει περισσότερη τύχη από ομάδες (προφανώς …σαν τον Βύζαντα…) που δεν ξέρουν, ουσιαστικά αν θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε χωρίς να βρίζετε και να προκαλείτε!