Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Β Φάση Κυπέλλου Ελλάδος Βύζας - Διαγόρας 0-1

Ενα τέρμα ήταν αρκετό στον Διαγόρα για να περάσει νικηφόρα από τα Μέγαρα (1-0) και να έχει την ευκαιρία για δεύτερη συνεχή χρονιά να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο Βύζας δεν μπόρεσε να απαντήσει στο γρήγορο τέρμα των φιλοξενούμενων παρά το γεγονός ότι δημιούργησε τις προϋποθέσεις. Ωστόσο, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Βελλίδη, ο οποίος εξουδετέρωσε κάθε επιθετική προσπάθεια που δημιούργησε. Μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν η φάση του 55' όταν ο Οκουε σούταρε, ο Βελλίδης απέκρουσε και εν συνεχεία η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εκτέλεση του κόρνερ, οι παίκτες του Διαγόρα αδράνησαν να απομακρύνουν την μπάλα, η οποία έφθασε στον Σεμερτζίδη. Αυτός πλάσαρε αλλά ο Δανάς έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Το γκολ του αγώνα

8' (0-1) Ο Μιλόσκοβιτς ανοίγει το σκορ για τον Διαγόρα με σουτ.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Ιντζόγλου, Πιπεριάς, Παππάς, Χουζούρης / Βελλίδης, Πουλόπουλος, Ρούσεφ, Φουτσίνι, Μιλόσκοβιτς.

Κόκκινες: -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Ούλμαν, Κατσούδας (34' Αντωνάτος), Ιντζόγλου, Σεμερτζίδης, Ρωμαΐδης, Θωμάς, Παπαευθυμίου (79' Πιπεριάς), Παππάς, Οκουε, Χουζούρης, Πάπιερνικ (60' Ροζκβιτάλσκι).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βελλίδης, Δανάς, Κορακάκης, Τσιάτσιος, Πουλόπουλος, Σαλαμαστράκης, Κωνσταντινίδης, Σπάρταλης, Μπικόφσκι (89' Πουτς), Ρούσεφ (85' Δήμου), Μιλόσκοβιτς, (68' Φουτσίνι).


πηγή

Και απο το επίσημο site της ομάδας μας:
Ένα γκολ στάθηκε αρκετό για να στείλει τον Διαγόρα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπροστά σε χίλιους και πλέον φιλάθλους του Βύζαντα οι Ροδίτες «πάγωσαν» το γήπεδο, όταν στο 8ο λεπτό και σε εκτέλεση κόρνερ του Ρούσσεφ, η κιτρινόμαυρη άμυνα αλλά και ο Πολωνός πορτιέρο Ούλμαν αδράνησαν και ο Μιλόσκοβιτς από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ήταν η μοναδική φάση που οι Ροδίτες απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Βύζαντα.

Στο β’ μέρος τα ηνία στον Βύζαντα

Με την είσοδο του Αντωνάτου από το πρώτο ημίχρονο και του Πολωνού φορ Ροκζφιλάσκι, ο Βύζας έγινε πιο επιθετικός, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει.
Στο 55ο λεπτό ο Όκουε, έπιασε στον αέρα γυριστό σουτ έξω από την περιοχή όμως πρώτα ο Βελλίδης και μετά το οριζόντιο δοκάρι έσωσαν την ομάδα της Ρόδου.
Στην συνέχεια της φάσης, ο Θωμάς εκτέλεσε το κόρνερ (που ήταν το κέρδος από την προηγούμενη φάση), επικράτησε σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενουμένων, η μπάλα έφτασε στον Σεμερτζίδη που πλάσαρε στην κενή εστία όμως ο Δανάς απέκρουσε επάνω στη γραμμή σώζοντας την ομάδα του.

Με «σύμμαχο» τον δυνατό αέρα οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και στο 68ο λεπτό έχασαν ακόμη μία ευκαιρία, όταν ο Όκουε έφυγε γρήγορα στην κόντρα, «χόρεψε» τον Σπάρταλη, μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Βελλίδης.
Στο 84ο λεπτό ακόμη μία ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους. Ο Αντωνάτος, είδε εκτός εστίας τον Βελλίδη και από 60 μέτρα έπιασε ένα τεχνικό βολέ, όμως ο τερματοφύλακας του Διαγόρα απέκρουσε σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και στο 93ο λεπτό καρδιοχτύπησαν και πάλι τους Ροδίτες όταν από την γωνία της περιοχής ο Σεμερτζίδης επιχείρησε ένα εκπληκτικό βολέ όμως η μπάλα έγλειψε την συμβολή των δοκών και κατέληξε άουτ.
Ήρωας για τον Διαγόρα, ο πορτιέρο Βελλίδης, είπε όχι στον Παππά, όταν στο 94ο λεπτό απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ διαγώνιο σουτ του αρχηγού των γηπεδούχων.

Το αποτέλεσμα αδικεί τον Βύζαντα, τους ποδοσφαιριστές του οποίου εκνεύρισαν τα σφαλτσοσφυρίγμαρτα του Αθηναίου διαιτητή Μάνταλου, από τον οποίο οι κιτρινόμαυροι έχουν παράπονα. Αντίθετα ο Διαγόρας πήρε την πρόκριση, χάρη στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών του, περνώντας αλώβητος μετά από ένα σκληρό παιχνίδι.

Διακριθέντες – συνθέσεις

Από τους γηπεδούχους κορυφαίοι ήταν οι Παππάς, Χουζούρης, Σεμερτζίδης, Θωμάς, ενώ πολύ καλός ήταν στο δεύτερο μέρος ο Όκουε.
Από την ομάδα του Διαγόρα, κορυφαίος ο τερματοφύλακας Βελλίδης, ενώ ξεχώρισαν ακόμη οι Κορακάκης και Ρούσσεφ.

Η γνώμη μας:

Ο Βύζας παίζοντας με ευνοϊκό άνεμο στο 2ο ημίχρονο, ήταν συνεχώς απειλητικός αλλά δυστυχώς όλα τα δυνατά σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του,εξουδετερώθηκαν απο τον Βελλίδη. Ο τερματοφύλακας του Διαγόρα ηταν καταπληκτικός και επενέβη σωστά σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες του Βύζαντα.
Μακάρι οι παίκτες μας να παίζουν έτσι σε κάθε παιχνίδι! Τοτε θα μπορούμε να μιλάμε για σίγουρη παραμονή στη Γ Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε χωρίς να βρίζετε και να προκαλείτε!