Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

3η Αγωνιστική: ΑΕΛ - Βύζας Μεγάρων 0-0

Σε μία πολύ καυτή έδρα κι απέναντι σε μία ομάδα που είναι το φαβορί για την άνοδο στη Super League, ο Βύζας πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα με 0-0, με τον Κοτταρά να κρατάει το μηδέν στην εστία του μετά από εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Από contra.gr:
Η θεσσαλική ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλό ξεκίνημα, απειλώντας σε 2-3 περιπτώσεις τα καρέ του Κοτταρά πριν ακόμη συμπληρωθεί ένα τέταρτο στην αναμέτρηση.
 Η πιο καλή στιγμή για τους γηπεδούχους έγινε στο 10' όταν το εν κινήσει σουτ του Σαϊτιώτη, αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Βύζαντα.
 Στον αντίποδα, ο σύλλογος των Μεγάρων απείλησε μόνο στο 18' με το δυνατό σουτ του Λίτση, όπου η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σωτηρίου. Στο 39ο λεπτό, ο Στρατάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με συνέπεια να διεξαχθεί ένα μονόπλευρο δεύτερο ημίχρονο.
Πριν, όμως, οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Σιατραβάνης με κεφαλιά από ευνοϊκή θέση, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

 Η πρώτη και συνάμα κλασικότερη ευκαιρία της ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος χάθηκε στο 52', όταν το δυνατό σουτ του Νεμπεγλέρα τράνταξε το δοκάρι του Κοτταρά, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Πλιάγκα στην επαναφορά. Δείτε τη βαθμολογία της Football League και όλα τα στατιστικά. Η είσοδος του Τσιμπάμπα στο 58' ενίσχυσε τη γραμμή κρούσης των "βυσσινί", με εξαίρεση όμως την κεφαλιά του Σαϊτιώτη στο 70' (η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Βύζαντα), οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.
 Εν τέλει, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και συνεπώς το ντεμπούτο του Νίκου Παντέλη στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο στέφθηκε από επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα του έπαιζε με 10 παίκτες από το 39'.

 Οι συνθέσεις:

 AEΛ (Κρις Κόουλμαν): Σωτηρίου, Κατσιαρός, Παπαγεωργίου, Ταλ, Ααράμπ, Μπόα Μόρτε, Νεμπεγλέρας, Γκονζάλες (24' Σιατραβάνης), Σεσίνια (81' Ζεκίνια), Πλιάγκας (58' Τσιμπάμπα), Σαϊτιώτης.
 Βύζας Μεγάρων (Νίκος Παντέλης): Κοτταράς, Γκούμας, Αρκουμάνης, Στρατάκης, Λίτσης (66' Ρούσσος), Σανόκο, Μωυσίδης, Ουαταρά (92' Ρωμαΐδης), Πλάτανος, Χριστοφιδέλης, Σκαφτούρος (79' Πέτρου).

Η χαμένη φάση του Βύζα:

 Δείτε το δοκάρι της ΑΕΛ και μετά την απόκρουση του Κοτταρά:




Δηλώσεις
Νίκος Παντέλης:

«Θέλω να ευχηθώ στην ΑΕΛ άμεση επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Θεωρώ ότι κακώς βρίσκεται σε αυτό το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα είναι περαστική. Ο βαθμός δυσκολίας για μας ήταν πολύ μεγάλος αφού η ΑΕΛ έχει πολλούς καλούς παίκτες και ένα πλούσιο ρόστερ και φυσικά το έργο μας έγινε ακόμη πιο δύσκολο λόγω αποβολής. Είχαμε σε καλή ημέρα τον τερματοφύλακά μας και μας βοήθησε να φτάσουμε στην επιτυχία, που για μας είναι σημαντική. Η ισοπαλία αυτή είναι επίτευγμα των παικτών μου και όχι δική μου. Δεν μπορώ να την καπηλευτώ γιατί έχω μόλις μία ημέρα στην ομάδα και σίγουρα δεν γνωρίζω τους παίκτες μου. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη αναμέτρησή μας με τον Εθνικό Αστέρα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Βύζαντα που μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στους πάγκους, μετά από τον προσωπικό «γολγοθά» που βίωσε όλο το προηγούμενο διάστημα. Να ξέρετε ότι μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω όλα αυτά που συνέβησαν το καλοκαίρι».

Ανέστης Ρωμαΐδης:
«Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τον βαθμό που κατακτήσαμε. Ήταν μία μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μας που έστησε πολύ καλά την ομάδα μας στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν για μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό που θέλαμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε χωρίς να βρίζετε και να προκαλείτε!