Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Μεταγραφή Σάκη Κουβά στον ΠΑΟ

ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ - ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΑ ΦΕΡΟΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ «ΚΛΕΙΣΕΙ» Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ… ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ! «Η ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗ, ΠΑΡΑ ΤΑΣ ΕΚ ΜΕΓΑΡΩΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑΙ». - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, 1967.

Μπορεί ως κεντρικό θέμα στο φύλλο του 1967 να επιλέγαμε ένα μάλλον… φιλολογικό θέμα, περί της «ανάστασης», δηλαδή, του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, μετά (και) τη νίκη επί του Αιγάλεω, η είδηση, ωστόσο, ήταν άλλη και τη «χτυπάγαμε» στο πάνω μέρος του πρωτοσέλιδου: «Ο Κουβάς στον Παναθηναϊκό» γράφαμε, συνοδεία τού «ο τρίτος σκόρερ της Α’ Εθνικής». Για όσους δεν κατάλαβαν, επρόκειτο για τον μεγάλο Σάκη Κουβά, τον παίκτη- σύμβολο (στην ιστορία) του Βύζαντα Μεγάρων, ο οποίος εκείνη την περίοδο (1966- ’67) «έβγαζε μάτια» σκοράροντας κατά βούλησιν!

Απολύτως λογικά, λοιπόν, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των «μεγάλων» και δη των «πρασίνων». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του οπισθόφυλλου, «κατά πληροφορίας μας, η μετεγγραφή του παίκτου έχει συμφωνηθή ήδη μεταξύ των διοικήσεων των δύο συλλόγων». Προσθέταμε, μάλιστα, ότι υπήρχε και… παρασκήνιο: «Όπως λέγεται, με την μετεγγραφήν του παίκτου έχει σχέσιν και η τηρηθείσα υπό του ΠΑΟ ελαστική στάσις κατά την τελικήν κρίσιν της ενστάσεως του Βύζαντος εις το αθλητικόν δικαστήριον, το οποίον ως γνωστό απεφάσισε παμψηφεί την αποδοχήν της ενστάσεως, χάρις εις την οποίαν ο Βύζας εξησφάλισε τους δύο πολύτιμους βαθμούς».

Περί ποιου θέματος ομιλούσαμε; Το Βύζαντας - Παναθηναϊκός 1-0 του Ιανουαρίου (με σκόρερ, μάλιστα, τον Κουβά), με τους «πράσινους» να κάνουν, αρχικά, λόγο για αντικανονική συμμετοχή του Κώστα Νεστορίδη (είχε επιστρέψει απ’ την Αυστραλία κι αφού βρήκε κλειστές τις πόρτες της ΑΕΚ, βρήκε καταφύγιο στα Μέγαρα) και να «κυνηγάνε» το παιχνίδι στα χαρτιά. Αλλά… Ακόμη περισσότερο, τη φημολογία για τη μεταγραφή Κουβά στο «τριφύλλι», φούντωνε το γεγονός ότι σαν σήμερα Βύζαντας και Παναθηναϊκός θα έδιναν φιλικό αγώνα (θα έληγε ισόπαλος 1-1)! Τι θα γινόταν, τελικά;

Όντως, ο Κουβάς θα φόραγε τα πράσινα, αλλά… το 1971! Κι αφού πρώτα και ένα ακόμη σπουδαιότερο όνομα είχε θεμελιώσει (πάνω από 60 γκολ κατά την τετραετή παρουσία του Βύζαντα στα «σαλόνια») και οι Μεγαρείς είχαν, πλέον, πάρει την άγουσα για τη Β’ Εθνική. Μεγάλη καριέρα στο «τριφύλλι» δεν θα κατάφερνε να κάνει (έμεινε, μόλις, μια χρονιά), θα προλάβαινε, ωστόσο, να χριστεί διεθνής (σ’ ένα φιλικό με το Μεξικό), προτού επιστρέψει στον αγαπημένο του Βύζαντα, όπου κι έκλεισε την καριέρα του. Σπουδαίος παίκτης, έστω κι αν η συνολική καριέρα του θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη…

Πηγή:Αθλητική Ηχώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε χωρίς να βρίζετε και να προκαλείτε!